VvE Diensten - Onderhoudskosten gebouw - NEN 2767

VvE-Diensten

VvE diensten afgestemd op het doel van uw vastgoed. Wij maken voor uw VvE een concreet meerjarenonderhoudsplan (MJOP) conform NEN 2767 inclusief technische en financiële analyse.

 

 

VvE-Beheer begint bij Techniek 

Afgestemd op het doel van uw vastgoed leveren wij VvE diensten. Wij maken voor u als VvE-bestuur of als VvE-beheerder een meerjarenonderhoudsplan conform NEN 2767 inclusief technische en financiële analyse (MJOP). Alle technische aspecten van het gebouw nemen we daarin mee, zoals dakbedekking, gevelonderhoud, brandveiligheid, schilderwerk etc. Door inspecties uit te voeren op basis van de ‘Rijksgebouwendienst Conditiemeting’ of conform de NEN2767 ontvangt u een objectief beeld van de staat van uw vastgoed. Volgens ons is technisch beheer, inzicht in en beheersing van de onderhoudskosten op het gewenste onderhoudsniveau, hét startpunt voor solide VvE-beheer.

Op basis van het onderhoudsplan en monitoring van uw klachten- en contractonderhoud blijkt namelijk of uw huidige maandelijkse VvE-bijdrage voldoet of bijgesteld moet worden. Pas dan kan met een gedegen plan een goede VvE-administratie worden opgezet, waarbij genoeg geld in het reservefonds of exploitatiebegroting is opgenomen om alle onderhoudskosten te betalen.
Wist u dat 75% van de VvE uitgaven onderhoudskosten zijn?! 
Qua risicobeheersing ligt hier voor de VvE dan ook de grootste uitdaging. Om te anticiperen op deze onderhoudsuitgaven en de VvE te behoeden voor financiële misstanden is integraal technisch inzicht nodig. 
In onze VvE beheer visie is techniek dan ook leidend en administratie volgend.

 

 

Technisch VvE beheer

Elk gebouw heeft onderhoud nodig. Zowel op de korte, als op de lange termijn. Om dat te realiseren is er binnen een gebouw met meerdere eigenaren een gezamenlijk reservefonds die de Vereniging van Eigenaren (VvE) beheert.

Heeft u als VvE-bestuur of als VvE-beheerder precies in kaart welk onderhoud nodig is in de komende 25 jaren, inclusief het prijskaartje? Wij maken het heel concreet voor u. Een van de VvE diensten van Focus Duurzaam Vastgoedadvies & Beheer.

 

 

Dagelijks Onderhoud

Voor zowel reparatieverzoeken als toezicht op de onderhoudscontracten hebben wij een 24/7 storingsdienst die online inzicht biedt in de status van uw meldingen en inzicht geeft in de onderhoudskosten vanuit het dagelijks onderhoud. 

Doordat onze module dagelijks onderhoud gekoppeld is met de MJOP via O-Prognose zijn wij in staat de VvE integraal te adviseren over het beperken van de onderhoudsuitgaven.

 

 

Duurzaam gebouw

Wij zijn groot voorstander van duurzaam bouwen en dito onderhoud. Dat betekent dat we met oog op een groenere wereld in onze begroting voorstellen doen die uw pand verduurzamen en energetische verbeteringen inzichtelijk maken. Dat noemen we ons DMJOP: duurzaam meerjarenonderhoudsplan. Een van onze VvE diensten.

Uiteraard houden we bij het aandragen van duurzame oplossingen rekening met het budget, zodat de maandlasten niet ineens een stuk hoger worden. Wij weten dat duurzame oplossingen niet duurder hoeven uit te pakken, omdat ze een langere levensduur hebben, of omdat de overheid ze subsidieert.

 

 

VvE Diensten

U kijkt online mee met ons projectmanagement

Behalve het maken van het onderhoudsplan op basis van de techniek voor uw vastgoed, verzorgen wij ook het beheer als u dat wenst. Ons professionele projectmanagement beschermt uw VvE tegen allerlei misstanden tijdens de uitvoering. Als opdrachtgever kijkt u op een unieke wijze in alle onderhoudsprojecten mee in onze digitale omgeving. Daarin staan de bestekken, alle opgevraagde offertes van leveranciers, de planning, en de voortgangrapportages en foto’s van alle onderhoudswerkzaamheden.

Bewust zijn we op deze manier transparant over de kosten, de voortgang en het resultaat.

 

 

 

VvE diensten: ook Financieel & Administratief 

Naast het Technisch VvE Beheer ook financieel & administratief ontzorgd worden? Neem gerust contact met ons op voor een gedegen advies voor uw VvE diensten.


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl